niedziela, 30 czerwca 2013

Ryż z truskawkami.


Dziś kolejny przepis na ryż z owocami, tym razem z truskawkami! Jest równie szybki w przygotowaniu i równie pyszny jak ryż z jabłkami z poprzedniego przepisu.
Do przygotowania dwóch niezbyt dużych porcji potrzebujemy:
  • woreczek ryżu
  • pół kubka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki cukru w wanilią
  • 250g truskawek ( z tego odkładamy 3 do pokrojenia w plasterki i ozdobienia) 
  • 2 łyżeczki cukru do musu z truskawek
Jogurt mieszamy z cukrem z wanilią, truskawki myjemy, odcinamy szypułki, 3 truskawki i kroimy w plasterki, resztę wrzucamy do blendera, zasypujemy dwoma łyżeczkami cukru i miksujemy na mus.
Ryż gotujemy w posolonej wodzie, ugotowany mieszamy z przygotowanym wcześniej jogurtem, nakładamy na talerz i polewamy musem truskawkowym. Ozdabiamy plasterkami truskawek i listkiem mięty.
Smacznego!













m.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz