czwartek, 29 sierpnia 2013

Szarlotka w mig!

Po bardzo długiej przerwie, wracamy z super szybkim przepisem na szarlotkę! Wystarczy mieć w domu jabłka i ciasto francuskie, potem to już 30 min i gotowe! To takie ciasto awaryjne, w sam raz gdy mamy niezapowiedzianych gości.
Składniki:
płat gotowego ciasta francuskiego
5 jabłek
3 łyżeczki cukru
2 łyżeczki cynamonu
kawałek masła
Wykonanie:
Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim, jabłka obieramy i kroimy w plasterki, wrzucamy do miski, mieszamy z cukrem i cynamonem, układamy na cieście, na to układamy malutkie kawałki masła i do piekarnika - 180 stopni około 20 minut.
W czasie pieczenia możemy zaparzyć herbatę, a potem zajadać się do niej się pyszną, ciepłą szarlotką! :)
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz