piątek, 3 maja 2013

Placuszki twarogowo-czekoladowe z bananami!



Śniadaniowe placuszki z twarogu powstały przypadkowo i od tego czasu często goszczą na talerzu. Są bardzo dobre, sycące i można podawać je w różnych modyfikacjach- tutaj wersja z bananami, crunchy i orzechami włoskimi.








Potrzebujemy:
  • 100g twarogu półtustego
  • 1 jajko 
  • 1 łyżka mąki 
  • 1 łyżka zmielonych orzechów włoskich
  • 1/2 łyżki kakao
  • 1 łyżka cukru z wanilią
  • 1 łyżeczka miodu







Do dekoracji
  • kilka posiekanych orzechów włoskich
  • crunchy- u mnie z suszonymi bananami, czekoladą i rodzynkami
  • 1 banan

Składniki na placuszki mieszamy w misce, smażymy na rozgrzanej patelni, formując małe placki.

 *Pysznym rozwiązaniem w sezonie letnim jest podanie placuszków z jogurtem naturalnym i borówkami lub truskawkami. Świetnie smakują też z musem malinowym!

1 komentarz: