Śniadaniowe placuszki z twarogu powstały przypadkowo i od tego czasu często goszczą na talerzu. Są bardzo dobre, sycące i można podawać je w różnych modyfikacjach- tutaj wersja z bananami, crunchy i orzechami włoskimi.
Potrzebujemy:
- 100g twarogu półtustego
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka zmielonych orzechów włoskich
- 1/2 łyżki kakao
- 1 łyżka cukru z wanilią
- 1 łyżeczka miodu
Do dekoracji
- kilka posiekanych orzechów włoskich
- crunchy- u mnie z suszonymi bananami, czekoladą i rodzynkami
- 1 banan
Składniki na placuszki mieszamy w misce, smażymy na rozgrzanej patelni, formując małe placki.
*Pysznym rozwiązaniem w sezonie letnim jest podanie placuszków z jogurtem naturalnym i borówkami lub truskawkami. Świetnie smakują też z musem malinowym!
o Boże, mniam!!! :D
OdpowiedzUsuń